Siste nytt

Debatten omkring Hamsunsenteret fortsetter

Hamsunsenteret har vært og er fortsatt tema for debatter og meningsutvekslinger. Hamsunsenteret er et nasjonalt senter for forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun (1859-1952). Bygget sto ferdig i 2009, og hadde sitt første hele driftsår i 2010. Hamsunsenteret ligger i storslått natur ved havstrømmen Glimma i Hamarøy – midt i Hamsuns eget rike.

I en kommentar i Aftenposten 12. september skriver Ingunn Økland et innlegg om Hamsunsenteret, og lignende kulturbygg i Norge, under tittelen «I ensom majestet. Hamsunsenteret. Den varslede nedturen har allerede meldt seg.»

Les hele Øklands debattinnlegget her

Hanne Jakhelln, nestleder ved Nordlandsmuseet, avviser i NRK 13. september Øklands kritikk, som tendensiøs og surmaget fra en journalist som ikke har fått med seg den positive utviklingen på senteret. Les Jakhellns svar her.

Avisa Nordland omtaler kritikken i sin utgave 14. september, hvor nestleder Jakhelln utdyper den positive utviklingen Hamsunsenteret har hatt i forhold til formidling av Hamsuns liv og litteratur. Les saken her

Sara Azmeh Rasmussen gir i Dagbladet 17. september sitt tilsvar til Øklands kommentar, hvor hennes egen skepsis til Hamsunsenteret ble vendt til begeistring da hun besøkte senteret. Les Rasmussens kommentar «Nekrolog over et levende Hamsunsenter» Les innlegget her.

Bodil Børset, direktør på Hamsunsenteret kommenterer Øklands innlegg. Deler av Børsets svar sto på trykk i Aftenposten 19. september. Hele svaret fra Børset kan du lese på Hamsunsenterets hjemmesider her.

Også i Danmark har den pågående debatten om Hamsunsenteret blitt lagt merke til. I Politiken ble det mandag den 16. september 2013 i kulturdelen publisert en sak med overskriften» Nedtur for Hamsuncenter».

Nordlandsmuseet anbefaler alle å lese mer om Hamsunsenteret og de tilbud som gis der på hjemmesiden; www.hamsunsenteret.no

Har du ennå ikke vært på Hamsunsenteret anbefaler vi deg å legge turen til Hamarøy og Hamsunsenteret.
Her kan du ta en liten virtuell tur gjennom noen av etasjene på senteret allerede nå.

Velkommen til Hamsunsenteret!

 

Share on Facebook

Ansvarlig redaktør: Bjørg Nilsen

Forrige nyhet
Neste nyhet