Barnehagedag på Fauske Bygdetun

Velkommen til Fauske Bygdetun!

Vi ønsker med dette å invitere dere til et gratis besøk ved Fauske Bygdetun. Ønsker dere en annerledes barnehagedag, så vil bygdetunet på Fauske være et godt alternativ!

Eldhuset

Dette er et lite laftet hus som skoler og barnehager, ved forhåndsbestilling, kan få benytte gratis ved besøk på Bygdetunet. Vi fyrer opp i gruva før dere kommer. Her kan dere grille, ta med brøddeig for å steke klappekaker, eller bare ha et sted å varme dere på våte og kalde dager.

Omvisning

Dere kan bestille omvisning i ett eller flere av de gamle husene her på tunet. Her kan vi se på rare gjenstander, og lære litt om hvordan det var i gamle dager.

Lek og moro

Vi har et stort barnevennlig område som innbyr til fri lek og aktiviteter. Det er også mulig å få låne tradisjonelle barneleker ute på tunet. Her kan vi tilby hoppetau, stylter, løpehjul, og hestesko for hesteskokasting.

Grilling

Vi har 4 store utegriller her på tunet som dere fritt kan benytte dere av. Ta med grillkull og tennvæske, så kan dere kose dere med varm grillmat.

Livet i fjæra

På varme sommerdager kan det også være en ide og studere hva som lever og rører seg i fjæra her på Bygdetunet. Hvis en ikke er for skeptisk går det også an å ta seg en liten dukkert.

Generell informasjon

Utearealene på bygdetunet kan brukes fritt av alle. Alle museumstilbud er gratis for barnehager og skoler. I hvor stor eller liten grad dere ønsker å involvere oss her på museet på besøksdagen er helt opp til dere. Vi har åpent fra man –fre. 09.00 – 15.00 For dere som kommer utenfra Fauske anbefaler vi gjerne en reiser med tog hvis dere har mulighet til det. Hvis dere ønsker å gjøre andre ting her på Fauske på besøksdagen, så er det for eksempel mulig å kontakte Fauske Brannstasjon.

Fortellerstund

Ønsker også å minne dere om at den 28. juni kl. 11.00 vil det være gratis fortellerstund her på bygdetunet. Alle er hjertelig velkommen da også – husk forhåndsbestilling!

 

Ta kontakt med Eirin Edvardsen

Fauske Bygdetun

Tlf: 904 17 956

e-post: eirin.edvardsen@nordlandsmuseet.no

Nett adr.: www.nordlandsmuseet.no

 

 

Share on Facebook