Barnehagedag på Fauske bygdetun

Velkommen til Fauske bygdetun! Her kan dere oppleve en annerledes barnehagedag i flotte omgivelser. Våre museumstilbud er gratis for barnehager og skoler. Bruk kontaktskjemaet til høyre for å gjøre en avtale med oss.

Eldhuset

Eldhuset er et lite, laftet hus som skoler og barnehager, ved forhåndsbestilling, kan benytte gratis ved besøk på bygdetunet. Vi fyrer opp i gruva før dere kommer. Her kan dere grille, ta med brøddeig for å steke klappekaker, eller bare ha et sted å varme dere på våte og kalde dager.

Omvisning i Bestemorstua

Dere kan også bestille omvisning i Bestemorstua, et laftet hus fra begynnelsen av 1900-tallet. Her kan vi se på rare gjenstander, og lære litt om hvordan folk levde i gamle dager.

Lek og moro

Vi har et stort, barnevennlig område som innbyr til fri lek og aktiviteter. Det er også mulig å låne tradisjonelle barneleker ute på tunet. Her kan vi tilby blant annet hoppetau, stylter, løpehjul, og hestesko for hesteskokasting.

Grilling

Vi har fire store utegriller på tunet som dere fritt kan benytte dere av. Ta gjerne med grillkull og tennvæske, så kan dere kose dere med varm grillmat.

Livet i fjæra

På varme sommerdager er det fint å studere hva som lever og rører seg i fjæra på bygdetunet. Er det riktig varmt, er det også mulig å vasse i fjæra.

Generell informasjon

For tilreisende til Fauske anbefaler vi å benytte tog som transportmiddel, hvis dere har mulighet til det. Det tar ca. 30 minutter å gå fra togstasjonen til bygdetunet.

Utearealene på bygdetunet kan brukes fritt av alle.