Barnehagedag på Fauske Bygdetun

Vi ønsker med dette å invitere dere til et gratis besøk ved Fauske Bygdetun. Ønsker dere en annerledes barnehagedag, så vil bygdetunet på Fauske være et godt alternativ!

23.11.201710:25 Ida Beate Otterlei

Eldhuset

Dette er et lite laftet hus som skoler og barnehager, ved forhåndsbestilling, kan få benytte gratis ved besøk på Bygdetunet. Vi fyrer opp i gruva før dere kommer. Her kan dere grille, ta med brøddeig for å steke klappekaker, eller bare ha et sted å varme dere på våte og kalde dager.

Omvisning

Dere kan bestille omvisning i ett eller flere av de gamle husene her på tunet. Her kan vi se på rare gjenstander, og lære litt om hvordan det var i gamle dager.

Lek og moro

Vi har et stort barnevennlig område som innbyr til fri lek og aktiviteter. Det er også mulig å få låne tradisjonelle barneleker ute på tunet. Her kan vi tilby hoppetau, stylter, løpehjul, og hestesko for hesteskokasting.

Grilling

Vi har 4 store utegriller her på tunet som dere fritt kan benytte dere av. Ta med grillkull og tennvæske, så kan dere kose dere med varm grillmat.

Livet i fjæra

På varme sommerdager kan det også være en ide og studere hva som lever og rører seg i fjæra her på Bygdetunet. Hvis en ikke er for skeptisk går det også an å ta seg en liten dukkert.

Generell informasjon

Utearealene på bygdetunet kan brukes fritt av alle. Alle museumstilbud er gratis for barnehager og skoler. I hvor stor eller liten grad dere ønsker å involvere oss her på museet på besøksdagen er helt opp til dere. Vi har åpent fra man –fre. 09.00 – 15.00 For dere som kommer utenfra Fauske anbefaler vi gjerne en reiser med tog hvis dere har mulighet til det. Hvis dere ønsker å gjøre andre ting her på Fauske på besøksdagen, så er det for eksempel mulig å kontakte Fauske Brannstasjon.