L

Kontaktinfo

Telefon
+47 75 50 35 00

Epost
post@nordlandsmuseet.no 

w

Kjøkkensjef Jektefartsmuseet, prosjektstilling 100%

Vil du utvikle et nytt mattilbud i unike omgivelser? Nordlandsmuseets nye flaggskip Jektefartsmuseet i Bodøsjøen åpner i juni.
Vi søker nå etter kjøkkensjef til kafeen. Søknadsfrist 1. april 2019.

Kjøkkesjef og Jektefartsmuseet
22.02.201911:09 Bjørg Nilsen

Kjøkkensjef Jektefartsmuseet, prosjektstilling 100%

Vil du utvikle et nytt mattilbud i unike omgivelser? Nordlandsmuseets nye flaggskip Jektefartsmuseet i Bodøsjøen åpner i juni. Vi søker nå etter kjøkkensjef til kafeen.

22. juni 2019 åpner Jektefartsmuseet dørene. Som nasjonalt museum skal vi formidle 400 års jektehistorie i tillegg til annen sentral kystkultur. Jektefartsmuseet ligger i friluftsmuseet i Bodøsjøen, som er en attraktiv besøks- og rekreasjonsplass for lokalbefolkningen. Vi skal ha et bredt tilbud av aktiviteter, formidlingskonsepter, utstillinger, omvisninger og arrangementer for gjester i alle aldre. Museet har også utleiefasiliteter- og konsepter egnet for konferanser og andre events. Vårt museum driftes av Stiftelsen Nordlandsmuseet, og inngår i avdeling Jektefart sammen med Kjerringøy handelssted og Løp gård.

Stillingsutlysning i utskriftsvennlig PDF-format finner du her

Vil du være med å utvikle matkonseptet for det nye museet? Vi søker etter en engasjert kjøkkensjef som har gode ideer, evne til å organisere og utvikle, som vil gi våre gjester matopplevelser som beriker besøket i museet.

Prosjektstillingen som kjøkkensjef innebærer driftsansvar for museumskafeen. Kjøkkensjefen vil være sentral i utviklingen av konsept og meny. Du vil ha ansvar for vaktplaner og bemanning, og være nærmeste leder for øvrig kjøkkenpersonell. Kjøkkensjefen har ansvar for IK-mat, innkjøp og opplæring. Avdelingen drifter også kafeen på Kjerringøy handelssted, og sommerkafe på Løp Gård. Kjøkkensjefen på Jektefartsmuseet vil samarbeide med de ansatte ved disse spisestedene.

Jektefartsmuseet ligger midt i Bodøsjøen friluftsområde, og vi ønsker at kafeen skal være et hyggelig samlingssted både for lokalbefolkning og tilreisende gjester fra inn- og utland. Kafeen blir viktig også i utviklingen av gruppetilbud ved Jektefartsmuseet, og vi ønsker å lage konsepter der mat og historieformidling kombineres. I samme bygg som kafeen har museet et auditorium som også er tilgjengelig for utleie. Kafeen har serveringsareal på 94 m2, med mulighet for noe utvidelse i lobbyareal ved større arrangement. I tillegg har vi en ute-terrasse mot Saltfjorden sommerstid på 47 m2. Med lokaler midt i friluftsområdet og i Bodøs nyeste museum, med store panoramavinduer ut mot Saltfjorden, vil dette bli et serveringssted utenom det vanlige.

Kvalifikasjoner

 • Kokkefaglig utdanning, helst fagbrev
 • Relevant kokkefaglig erfaring
 • Erfaring med driftsansvar
 • Skjenkeprøven

Vi søker etter deg som

 • Brenner for å lage god mat og matopplevelser
 • Liker å jobbe med lokale råvarer og inspirasjon fra historien
 • Er systematisk og handlekraftig
 • Har organisatoriske evner

Vi kan tilby:

 • En spennende arbeidsplass i et helt nytt museum
 • En allsidig arbeidshverdag med godt arbeidsmiljø
 • God pensjonsordning
 • Mulighet for utvikling i stillingen
 • Lønn etter avtale

Kjøkkensjef har stillingskode 1124 i Virke museumsoverenskomst, med en startlønn i lønnstrinn 38. Stillingen er en 100% prosjektstilling med varighet 06.05.2019 - 31.05.2021 med mulighet for forlengelse.
Tiltredelse så snart som mulig, senest 1.6.2019.

Søknadsfrist 1. april 2019.

Søknad og CV sendes Prosjektleder Erika Søfting på erika.softing@nordlandsmuseet.no.
Spørsmål om stillingen kan rettes til samme adresse, eller på mobil 951 95 891.

Stillingsutlysning i utskriftsvennlig PDF-format finner du her

Stillingsbeskrivelse i pdf-format, Kjøkkensjef

google map