Fauske, Sjønstå - Fra gammel til ny tid DKS 8. trinn

Sjønstå bærer på over 300 år gammel gårdshistorie. Her ser vi også mange spor etter et samfunn tilknyttet industrien i Sulitjelma. Bli med på kulturminnejakt på Sjønstå!

Sjønstå, Fra gammel til ny tid DKS 8. trinn

I et samarbeid med Fauske kommune ønsker Nordlandsmuseet 8. trinn velkommen til å være med på en annerledes skoledag på Sjønstå.

Sjønstå er idag et sted der tiden nesten har stått stille. Det blir et besøk på Sjønstå gård, en perle av et kulturminne, som bærer på en over 300 år gammel gårdshistorie. Vi ser også spor etter et samfunn der industrien i Sulitjelma var med på å skape grunnlaget for liv og røre. Ved å ta utgangspunkt i de kulturminnene vi har omkring oss skal vi bygge en helhetlig historie.

Vi ønsker med dette å sette fokus på kultuminner, og gjøre elevene oppmerksomme på kulturminnenes betydning og verdi for vår forståelse av vår historie og vårt samfunn.

Prosjektet er en del av den kulturelle skolesekken i Fauske Kommune, men formidlingsopplegget kan bestilles til 8. trinn i andre kommuner. Skolen må da selv ordne med skyss.

Kontaktinformasjon Nordlandsmuseet:

Tove Mette Mæland
Fauske Bygdetun
Telefon: 907 22 126
tove.mette.maeland@nordlandsmuseet.no


Kontaktinformasjon Fauske Kommune:

Sigrun Fostad
Fauske Kommune
Telefon: 75 60 43 50
sigrun.fostad@fauske.kommune.no

Lærerveiledning