Hamsunsenteret

Hamsunsenteret er et senter for forfatteren Knut Hamsun (1859-1952) og ligger ved prestegårdsruinene ved havstrømmen Glimma på Presteid i Hamarøy, Nordland.

 

For aktiviteter, tilbud, priser og åpningstider
se Hamsunsenterets egne hjemmesider her:

https://hamsunsenteret.no

 

Bygget er tegnet av arkitekten Steven Holl og er tildelt og nominert til en rekke arkitekturpriser og utnevnelser.

Hamsunsenteret ligger midt i det landskapet som nobelprisforfatteren vokste opp i, og som inspirerte ham til å skrive verdenskjente bøker som Pan, Markens grøde og Landstrykere.

Stor utstilling om Hamsuns liv og forfatterskap – som en feiret og fordømt forfatter. Hamsunsenteret har helårsåpent, med unntak av januar. Det arrangeres faglige seminarer og debattkvelder, konserter og forestillinger. Egne skoleopplegg.

 

 

Hamsundagene:

Festival som arrangeres annet hvert år i tiden rundt forfatterens fødselsdag 4. august. Neste ordinære Hamsundager er i 2024. 

Butikken og kafeen

Butikk/bokhandel og kafeen kan besøkes i Hamsunsenterets vanlige åpningstider. Du trenger ikke billett for å besøke disse. Serveringen i kafeen stenger en halv time før museet.

Utleie av Kultursalen

Kultursalen med auditoriet har plass til inntil 220 personer. Lokalene kan leies ut til ulike arrangementer etter avtale: teater, konserter, kino, konferanser, bygdekino m.m. Kontakt vår produsent for informasjon og priser.

Hvordan kommer jeg dit?

Med bil ca 15 km fra E6 ved Ulvsvåg på RV 81 mot Skutvik. Hurtigbåt fra Bodø til Skutvik, samt bussforbindelse fra Narvik og Bodø til Oppeid. Ruteopplysninger: http://www.177nordland.no/

GPS Koordinater

WGS 84:

N 68° 4.981′, E 15° 38.443′

WGS 84 – desimal:

68.08301, 15.64072

Hvor kan jeg overnatte?

Mer om opplevelser i Hamarøy - Visit Bodø

http://www.hamsuns-rike.no/