Batterie Dietl

Batterie Dietl er en av Europas største kystfestninger fra 2. verdenskrig. Her stod tre av verdens største landfeste kanoner, som skjøt ut granater med en diameter på 40,6 cm. Maksimal rekkevidde var på hele 56 km. Fortet voktet innseilingen av Vestfjorden, og den viktige skipstrafikken til Narvik, der jernmalm fra Sverige ble hentet, og ført til Tysklands våpensmier.

Åpningstider sommeren 2023:
17. juni - 20. august: Daglig kl. 11.00 - 18.00.
Priser 2023:
Voksne: 90,-
Studenter: 40,-
Barn: Gratis for barn og unge i 2023
Grupper (10+): 70,- per person.

Kontakt: (+47) 90 40 39 80/ (+47) 75 50 35 00 post@nordlandsmuseet.no

Batterie Dietl

En av kanonbunkerne er gjort om til et spennende museum med restaurerte ammunisjons- og maskinrom. Bunkeren står igjen uberørt siden krigens dager med originale installasjoner og innskrifter på veggen. Den er et uhyggelig men imponerende byggverk med sine opp til 3,5 meter tykke vegger. Utstillingen forteller om dagliglivet til soldatene, krigsfanger, tvangsarbeiderne og ikke minst lokalbefolkningen på Engeløya under krigsårene.

Festningen ligger i et fantastisk naturområde. Et variert kystlandskap med knauser, bukter, små sandstrender og en rik vekst av fjell- og strandblomster, som har begynt å dekke over sårene i landskapet. Et område som gir rike muligheter for rekreasjon og naturopplevelser. Mange utkikkspunkter gir god anledning til å nyte en storslagen utsikt mot Lofotveggen.

Hele festningsområdet kan oppleves til fots. På egen hånd kan du oppdage en mengde krigsminner. Det finnes mange ruiner, bunkere og fjellhaller i festningsområdet. Ta med lommelykt.

VÆR FORSIKTIG! HUSK DU FERDES PÅ EGET ANSVAR! LA IKKE BARN LEKE I OMRÅDET UTEN OPPSIKT! Det finnes skjulte farer i terrenget.

Området er beitemark, ta hensyn og husk båndtvangen!

Hvordan kommer jeg dit?
Besøksadresse: Bøsjyveien 101, Engeløya

Batterie Dietl på google maps

Batteri Dietl ligger på Engeløya i Steigen. Ta av fra E6 på Tømmerneset. Ca 50 km til Engeløybrua. Batterie Dietl er tydelig skiltet. Festningsvegen fra Bø til festningen er 3 km lang. Bilene parkeres på parkeringsplassen ovenfor museumsbunkeren.

Nærmeste stoppested for hurtigbåten fra Bodø er Bogøy. Engeløya er et flott mål for sykkelturer. Du kan sykle rundt øya (35 km) og ta et avstikker til Batteri Dietl.

Tilgjengelighet

Bunkeren er delvis tilgjengelig for rullestolbrukere.
Handikappede kan kjøre helt ned til museumsinngangen.

Klima ved anlegget

Det kan være litt kjølig i bunkeren. Husk å ha på litt ekstra klær.

 

Guidet tur hver hele time i sesong.

Utenom sesong: For grupper er det mulig å bestille guidet tur hele året.

Hvor kan jeg overnatte?
http://visitbodo.com/steigen 

Hva annet kan jeg gjøre?
http://visitbodo.com/steigen

 

GPS Kordinater

WGS 84:
N 67° 58.296′, E 14° 58.445′

WGS 84 – desimal:
67.97160, 14.97409