Beiarn bygdetun

Bygdetunet ligger like ved kommunesenteret på Moldjord, og rett ved den attraktive lakseelva. Bygdetunet er plassert på den gamle prestegården fra 1857. Her ligger 12 gårdsbygninger fra Beiarn, datert rundt 1700- og 1800-tallet. Her kan du se utstillinger med gamle redskaper, bruksgjenstander og et gårdstun fra bygda.

Priser 2023:
Voksne:  90,-
Studenter og honnør: 40,-
Barn: Gratis inngang i 2023 
Grupper (10+): 70,- per person. 

Kontakt: (+47) 91 00 94 27/ (+47) 75 50 35 00, post@nordlandsmuseet.no

Utenom sesong: Send forespørsel om omvisning til post@nordlandsmuseet.no

Beiarn bygdetun

Vi tilbyr omvisning i våre utstillinger på Prestegården, i Molistua og på tunet.

Utstillingen "Det var en gang..." handler om levende tradisjoner og tradisjonell kunnskap. Her får du smakebiter både fra musikk, fortellertradisjon og tradisjonshåndverk.

Utstillingen "Gustav Moldjords samlinger" er grunnstammen i bygdetunets samling. Gustav Moldjord var en ung gutt som ønsket å bevare Beiarns historie. Bare 18 år gammel begynte han å samle inn gamle gjenstander fra rundt om i kommunen. Han fraktet gjenstandene i en liten vogn som han dro med seg. Til slutt ble samlingen bestående av 166 gjenstander. Vi har nå samlet sammen, tørket støv av og rendyrket Gustav Moldjords samling i en utstilling. Samlingen viser et bredt spekter av Beiarns historie og forteller samtidig om en ung ildsjel som ville ta vare på historien.

I sesongen driver vi en liten kafé og museumsbutikk. På tunet er det også mulig å ha med grillmat og grillkull/ved og ta en pause i rolige og vakre omgivelser.

 


Fotoinstallasjon: En kulturminnesti i Beiarn

Fotoinstallasjonen i Beiarn er en utendørs fotoutstilling laget av Nordlandsmuseet. På fire forskjellige steder i kommunen er det montert i alt fem stativ med fotografier av det gamle kulturlandskapet og ferdselsårene i Beiarn.

Når man står ved fotoinstallasjonene er meningen at man skal kunne stå på samme sted som fotografene gjorde da de tok bildene, og selv se endringene i landskapet gjennom det siste århundret.

Fotoinstallasjonene i Beiarn er satt opp på Tvervik, ved brua til Vold, ved Storågbrua i Tollå og på Molid (2 stk.)

 

Hvordan kommer jeg dit?

Fra E6 i Saltdal tar du av til R 812. Videre fra Vesterli går R 813 over Beiarfjellet. Her får du en fantastisk utsikt til Beiardalen som ligger mellom Beiarfjorden og Svartisen. Det er ca 10 mil til Bodø med bussforbindelse hver dag. Ruteopplysningen: http://www.177nordland.no/

Informasjon om overnatting, bespisning, kultur- og friluftsliv finner du på Beiarn kommunes nettsider.

 

GPS Koordinater

WGS 84:
N 67° 0.640′, E 14° 34.319′

WGS 84 – desimal:
67.01066, 14.57198

"Det var en gang..."