Jektefartsmuseet / Bodøsjøen friluftsmuseum

Jektefartsmuseet er et maritimt museum, men utstillingene handler vel så mye om handel. Jektefarten var handelens livsnerve i Nord-Norge i hundrevis av år. De store, åpne farkostene fraktet tørrfisk, tran, klippfisk og sild til byene lengre sør.
Jektefartsmuseet i Bodøsjøen åpnet i juni 2019.

Jektefart.no

Bodøs nye nasjonale attraksjon åpnet i juni 2019.


Jektefartsmuseet egen hjemmesider finner du her

 

Her tar vi deg med om bord på en seilas inn i historien du sent vil glemme. Historien om handelen for polarsirkelen er ekstraordinær og spennende. De åpne, råseglsriggede jektene seilte langs norskekysten fra middelalderen til moderne tid.

I lasterommet hadde de tørrfisk og tran. Kystsamfunnene i Nord-Norge var avhengig av denne handelen. Vår unike bevarte jekt Anna Karoline er navet i vår utstilling.

I kafeen kan du nyte utsikten med en kopp kaffe eller kanskje en tørrfiskrett. Jektefartsmuseet ligger kun få minutter fra Bodøs hoteller og flyplassen.  

 

Bodøsjøen friluftsmuseum er et populært utfartsområde for Bodøs befolkning. Her er fine områder for å gå seg en tur, lune kroker å ta med en matkurv til, åpne sletter for lek og spill og en fantastisk utsikt mot fjell og hav.

På museumsområdet er det 14 hus fra forskjellige steder i Salten. I naustene i Bodøsjøen ligger store deler av Nordlandsmuseets båtsamling.

 

Jektefartsmuseet er også på facebook. Følg oss her