-
✔ Toalett/handicaptoalett i Rødbrakka
✔ Gratis parkering
✔ MuseumsbutikkØvrige bygninger har ikke gjennomgått tilpasninger for funksjonsnedsettelser.
-
Åpningstider sommersesong:
17. juni - 8. august: tirsdag - lørdag kl. 11-16.Priser:
Voksne 90,-
Studenter og honnør 70,-
Barn og unge under 18 år Gratis
Grupper (10+) 70,- per person.Egne priser gjelder ved gruppebesøk, og ved besøk utenom ordinær åpningstid.
Vi tilbyr omvisning på bestilling hele året.
-
• E-post: post@nordlandsmuseet.no
• Tlf: 907 33 674
• Tlf sentralbord: 75 50 35 00

Fauske bygdetun
Bare et steinkast unna de travle gatene i Fauske ligger bygdetunet. Tunet ligger vendt mot fjorden, omkranset av en vakker bjørkeskog. Hovedtemaet på bygdetunet er klær. Her forteller vi Saltens historie med utgangspunkt i klærne fortidens mennesker hadde på seg.
Både i de faste og de skiftende utstillingene viser vi historiske drakter fra alle lag i samfunnet. I sesongens utstilling kan du se flotte hatter fra museets samling i utstillingen «Fine folk og fine hatter».
Utstillinger
Hva skjer på Fauske bygdetun?

Museets historie
Fauske bygdetun ble etablert i 1973. Grunnleggeren regnes for å være entusiasten Håkon Utheim (1905-1985). Han gjorde det aller største innsamlingsarbeidet for bygdetunet.
På bakgrunn av sitt engasjement og sin store innsats i dette arbeidet fikk han Kongens Fortjeneste medalje i gull. I anledning museets 25års jubileum ble det i 1997 satt opp en minnebauta med et bronserelieff av Utheim laget av kunstneren Knut Erik Nilsen. Denne er sentralt plassert på bygdetunet.
-
I 1973 ble Fauske museumslag stiftet. Da hadde man i forkant arbeidet med museumstanken i over 10 år. Deres første oppgave ble å skaffe tomt til museet. Da den var på plass i 1976 ble Utheims samlinger formelt overført til bygdetunet. Samtidig begynte det nitidige arbeidet med å utvikle området til det som i dag utgjør et stort anlegg med 15. bygninger. Fra 1977 ble Bygdetunet drevet som et halvoffentlig institusjon, men i juni 1995 så ikke Fauske museumslag seg i stand til å drive anlegget videre, og ba da Fauske kommune om å overta. Det skal da sies at det er blitt lagt ned mangt et arbeid, mange timer og mange kroner ned i dette anlegget av frivillige entusiaster. I 2004 ble driften av anlegget overført til Salten Museum (nåværende Nordlandsmuseet).